Metal Stud

Uitleg over metal stud wanden en plafonds

Metal stud plafond bestaat uit een draagsysteem van metalen profielen en gipskartonplaten en vormen een naadloos gesloten plafond. Afhankelijk van de bouwsituatie kan gekozen worden voor verschillende draagsystemen (afhankelijk van de eisen). Dit wordt dan afgewerkt met een jointfiller in de klassen die ook van toepassing zijn op de wanden. Het systeem is zeer geschikt voor gladde en strakke plafonds of als basis voor een schuurplafond. Er zijn ook gipsplaten in akoestische varianten, die dan weer andere voorwaarden en kwaliteiten hebben. Metal stud plafond wordt veel toegepast in de renovatie of bij woningscheidende plafonds die brandwerend moeten zijn.

Voordelen metal stud plafond

- Geluidsisolerend

metal stud plafond - Brandwerend

metal stud plafond - Warmte isolerend

- Flexibel toepasbaar

metal stud plafond - Snelle, droge montage

metal stud plafond - Glad en vlak

Door de keuze in o.a. het ophangsysteem, plaatdikte, isolatiedikte, kunnen de prestaties worden aangepast aan de eisen.

* Metal studplafond

Geschikt voor het visueel afwerken van een houten vloerconstructie. Het plafond wordt direct tegen de vloerconstructie gemonteerd.

* Verlaagd metal studplafond

Zeer geschikt voor het maken van verlaagde plafonds. Het plafond kan worden afgehangen aan de bovenliggende vloerconstructie,

maar is eveneens geschikt voor toepassing onder een hellend dak.

* Vrijdragend metal studplafond

Voor snelle renovatie van oude plafonds. Het plafond wordt los van de vloerconstructie gemonteerd en zorgt voor een hoge geluidsisolatie.

ScheidingsWanden

Scheidingswanden, ook wel metal stud wanden genoemd, zijn toepasbaar op allerlei manieren en vormen. Of het nu gaat om mooie strakke kantoorwanden, functionele scheidingswanden voor geluidsdemping of voor het wegwerken van bekabeling, goten of leidingen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Deze scheidingswanden zijn ontwikkeld om te voldoen aan hoge prestaties tegen zo laag mogelijke kosten. Scheidingswanden zijn toepasbaar als niet-dragende binnenwanden in zowel woningbouw, utiliteitsbouw en renovatie.

Voordelen

De systeemopbouw van een metal stud wand frame en gipsplaten hebben voor de huidige bouw- en woonnormen een aantal belangrijke voordelen:

scheidingswanden hoge geluidsisolatie

scheidingswanden brandwerend

scheidingswanden snelle, droge montage

scheidingswanden leidingen in spouw

scheidingswanden flexibel toepasbaar

scheidingswanden licht in gewicht

scheidingswanden stabiel en duurzaam

scheidingswanden glad en vlak

scheidingswanden veelzijdig af te werken

Door de keuze in o.a. plaatdikte, isolatiedikte, profielbreedte en spouwbreedte kunnen de prestaties worden aangepast aan de eisen.

Montage

Wij monteren de metal studwanden volgens de normen van het Gyproc-handboek. In dit handboek staan alle voorwaarden, eisen en montagevoorschriften waar een metall studwand aan moet voldoen. Er zijn verschillende breedtematen van profielen te verkrijgen, namelijk:

Breedte profiel. Wand-dikte met enkel gips . Wand-dikte met dubbel gips.

45 mm 70 mm 95 mm

50 mm 75 mm 100 mm

75 mm 100 mm 125 mm

100 mm 125 mm 150 mm

Metal-wanden Metall studwand: enkel skelet, enkele beplating

Deze wanden worden veelal toegepast voor kamerscheidende wanden in woningbouw, nieuwbouw en renovatie, maar ook in de utiliteitsbouw, zoals in kantoren.(30 min. brandwerend) Metall-wanden Metall studwand: enkel skelet, meervoudige beplating

Deze wanden zijn met name geschikt voor utiliteitsbouw, bijvoorbeeld in kantoren, openbare ruimtes, maar ook voor woningbouw, zoals in luxe appartementen.(60 min. brandwerend en steviger). Metall-wanden Metall studwand: dubbel skelet

Deze wanden hebben een hoge geluidsisolatie en zijn geschikt voor woningscheidende wanden in renovatie of utiliteitsbouw.

De wanden worden afgewerkt met een dunne laag jointfiller en over de naden wordt bandgaas geplakt om scheuren van de naden tegen te gaan. In het afsmeren heb je drie verschillende klassen:

scheidingswanden Klasse 1 - spuitklaar

scheidingswanden Klasse 2 - behangklaar

scheidingswanden Klasse 3 - sausklaar

Metal stud voorzetwand

Een metal studvoorzetwand is bij uitstek geschikt voor het renoveren en optimaliseren van bestaande muren. Slechte muren worden op een eenvoudige en snelle wijze voorzien van een strakke afwerking. Leidingen kunnen daarbij gemakkelijk in de spouw worden weggewerkt. De geluids- en warmte-isolerende eigenschappen van de muur kunnen aanzienlijk worden verbeterd, vooral als de voorzetwand vrij van de steensmuur geplaatst wordt.

Brandbeveiliging met gipskartonplaten

Gipskartonplaten bevatten kristalwater. Dit water wordt bij brand grotendeels verdampt. De temperaturen zullen in de dehydratieperiode de 100 °C nauwelijks overschrijden. Nadat het dehydratieproces is beëindigd, treedt vrij snel desintegratie van de normale gipskartonplaten op. Om dit uiteenvallen te vertragen, worden gipskartonplaten voorzien van een wapening met glasvezels. De glasvezels zorgen ervoor dat na de scheurvorming in de gipskartonplaten, de stukken gedurende een bepaalde periode niet uit de constructie vallen. Door toepassing van deze plaat kan de brandwerendheid van een wandconstructie met circa 30% worden verhoogd.

 

Ons doel is het realiseren van uw idee!